Zeefdruk

Serigrafie is de bekendste brandingtechniek en wordt gebruikt door een groot aantal bedrijven. Het is een zeer kosteneffectieve methode, ideaal voor grote bestellingen. Voor kleinere bestellingen is het aan te raden om andere technieken te gebruiken, zoals het gebruik van een laser, vanwege de hoge vaste kosten van het ijzer dat hiervoor wordt gebruikt, wat de productie van kleinere hoeveelheden duurder zou maken. Het proces bestaat uit het overbrengen van de printer door een gespannen net in het ontwerp van het logo, het wordt kleur voor kleur gepreegd. Daarna wordt het overgebracht naar de droogmachine.

Het is een techniek die voor verschillende producten wordt gebruikt, vooral voor gepersonaliseerde tassen en rugzakken.

Circulair zeefdrukken

Rondzeefdrukken is een handmatige druktechniek die, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gebruikt voor ronde producten. Voor het drukken wordt een gespecialiseerde machine gebruikt, zodat elk rond voorwerp kan worden bedrukt. De zeef van de machine beweegt als het voorwerp draait en brengt het ontwerp zonder vervorming over.

Het product wordt in de houder geplaatst en het scherm wordt ingedrukt zodat het de houder van het object draait, waarna de inkt op het product wordt overgebracht.

De resultaten van dit proces op ronde producten zoals waterflessen en gegraveerde pennen zijn erg goed en hebben een fantastische afwerking.

Tampografie

Tampografie is een zeer economische techniek, is duurzaam en heeft een fantastische definitie. Het is een merksysteem dat wordt uitgevoerd door inkt op het product over te brengen met behulp van een siliconen of rubberen buffer. Het proces bestaat uit het bedekken van een metalen of plastic plaat met een lichtgevoelige emulsie waar de afbeelding via een chemisch proces wordt afgedrukt en een roto-gravure wordt gecreëerd. Deze plaat wordt bedekt met inkt en geschraapt door een mesje voordat een siliconen puff op de gravure op de plaat wordt gedrukt, waardoor de inktkleur van de roto-gravure wordt opgepikt en overgebracht op de te bedrukken onderdelen door contact.

Een van de grootste voordelen van tampografie is de fantastische definitie die wordt bereikt en de snelheid waarmee de inkt droogt, waardoor verschillende kleuren achter elkaar kunnen worden overgebracht. Het is ideaal voor grote orders.

Aan de andere kant werkt deze techniek niet zo goed met metalen producten, dus voor deze materialen raden we lasertechnieken aan.

Dankzij de eigenschappen van siliconen pads kan een afbeelding worden overgebracht op bolle, cilindrische en onregelmatige oppervlakken. Bovendien is het ideaal voor het printen van kleine onderdelen, omdat er een betere kwaliteit wordt bereikt op kleine details. De techniek zorgt ervoor dat de afdruk het originele ontwerp zo dicht mogelijk benadert en is ook uiterst duurzaam.

Dit is een van de technieken die we het meest aanbevelen aan onze klanten, vooral voor kleine producten zoals promotionele pennen, gepersonaliseerde aanstekers of promotionele sleutelhangers.

Lasergraveren

Lasergraveren is een techniek waarbij geen contact met het te bedrukken product nodig is, wat veel tijd bespaart. Het wordt gebruikt op materialen zoals hout, metaal, leer, glas en rubber.

De technologie maakt afdrukken met maximale precisie mogelijk. Dit is een techniek die we onze klanten aanraden als ze hun producten een exclusieve, elegante en hoogwaardige uitstraling willen geven.

Het proces omvat het verwijderen van het product. Eerst worden de producten voorbereid en gereinigd in dozen, dan wordt het product gefixeerd zodat het niet beweegt en ten slotte wordt het in de lasermachine geplaatst. Met deze techniek kun je geen kleuren op het product drukken. De kleuren die verschijnen zijn wat na de eerste laag van het object wordt verwijderd.

Gepersonaliseerde producten worden gemaakt met zeer professionele afdrukken die bijna onuitwisbaar zijn. We zien deze techniek vaak in aluminium producten zoals externe batterijen voor mobiele telefoons, gegraveerde sleutelhangers, metalen pennen of gepersonaliseerde USB-sticks. De laatste jaren wordt het ook gebruikt voor promotiemokken, met zeer goede resultaten.

Sublimatie

Sublimatie is een druktechniek die ideaal is voor sportkleding, waaronder ademende T-shirts, omdat het de poriën van de stof waar transpiratie wordt afgescheiden niet bedekt. Het kan ook worden toegepast op producten zoals promotiemokken.

Het proces bestaat uit het overbrengen van de ontwerpafdruk op een speciaal papier en vervolgens op een product. Er wordt hitte toegepast door middel van een heet strijkijzer. De warmte werkt als een katalysator voor het sublimatieproces.

Met deze techniek is er geen contact nodig en de afdruk is nog steeds ademend, waardoor het ontwerp op het product kan worden weergegeven, maar zonder het gevoel dat er een sticker op zit. Bovendien is de kwaliteit van het ontwerp optimaal en verliest de print na verloop van tijd minder kwaliteit.

Deze methode biedt mogelijkheden voor verschillende textielsoorten en is ideaal voor het afdrukken van veel kleuren of voor het afdrukken van foto's.

Deze techniek is ideaal voor het volledig sublimeren van je product of voor grote oppervlakken, waarbij een witte achtergrond wordt aanbevolen voor een optimale kleuraanpassing.

Borduurwerk

Borduren is een textielafwerkingstechniek waarbij het te creëren ontwerp wordt gedigitaliseerd met behulp van perforatieontwerpsoftware. De machine leest het ontwerp en beweegt automatisch de naalden om het geprogrammeerde ontwerp te definiëren. Het wordt gebruikt voor alle soorten textiel, hoewel het het meest wordt gebruikt voor overhemden, poloshirts met korte mouwen, strand- of badhanddoeken en getailleerde petten. We raden deze techniek aan onze klanten aan als ze kiezen voor een product van hoge kwaliteit en op zoek zijn naar een personalisatietechniek die bij het product past. Deze techniek biedt hoogwaardige afwerkingen en voegt een uniek tintje toe aan het eindproduct. Het is ook erg duurzaam. Aan de andere kant kan de prijs variëren afhankelijk van de dichtheid van het logo en de hoeveelheid garen die wordt gebruikt, maar de prijs houdt geen rekening met de hoeveelheid gebruikte kleuren.

Digitale transmissie

Digitale transfer is een techniek die rechtstreeks op het product wordt geprint. De afbeelding wordt op vinyl geprint en door middel van warmte op het kledingstuk bevestigd. Wanneer het vinyl in contact komt met de hitte van het strijkijzer, hecht het zich aan het kledingstuk. 

Het is een personalisatietechniek die meestal wordt gebruikt voor logo's met veel kleuren, omdat de afdruktechniek een optimale fotografische kwaliteit biedt. Het wordt vooral gebruikt voor textiel zoals gepersonaliseerde witte t-shirts en sweatshirts.

Het is een techniek die voor veel artikelen wordt gebruikt, vooral gepersonaliseerde tassen en rugzakken.

Serigrafische overdracht

Zeefdruktransfer is goedkoper dan digitale transfer omdat het logo op een zeefdrukvel wordt gedrukt (dat 1 tot 8 kleuren toelaat) en vervolgens op het product wordt overgebracht.

Deze techniek combineert de techniek van zeefdrukken en transfer. Het is een methode waarvan het eindresultaat vergelijkbaar is met zeefdrukken, met dit verschil dat de inkt niet rechtstreeks op de stof wordt gedrukt, maar op een siliconenpapier, dat vervolgens met een thermisch strijkijzer op het kledingstuk wordt overgebracht.

De contouren zijn onberispelijk omdat er niet gesneden hoeft te worden, alleen de inkt wordt overgebracht.

Deze personalisatiemethode biedt een hoge weerstand tegen wassen en wordt vaak gebruikt voor delicate items zoals paraplu's. Het is ook erg elastisch. Het is ook zeer elastisch. Dit voorkomt dat de print scheurt. Het wordt gebruikt in verschillende producten in zowel lichte als donkere stoffen.

We gebruiken deze techniek meestal voor onder andere wollen touchscreen handschoenen, koffers en waterdichte jassen.

Keramische overdracht

Keramische transfer is een hoogwaardig drukproces voor materialen zoals glas, keramiek en porselein.

Bij deze druktechniek wordt het logo op een sticker gebakken en op het voorwerp bevestigd, waarna het in speciale ovens wordt gebakken bij een temperatuur van ongeveer 800 graden Celsius.

Het is een methode die we gebruiken voor glazen flessen, keramisch servies en vooral gepersonaliseerde mokken. Een van de grote voordelen is dat het bestand is tegen de vaatwasser en magnetron zonder de druk van het product aan te tasten, dat nauwelijks tekenen van slijtage vertoont.

Harsdruppels of doming

Harsdruppel is een personalisatietechniek die bestaat uit het aanbrengen van een polyurethaanhars op een basis met een PVC-sticker die na droging een transparante 3D-laag vormt. Dit zorgt voor een bestendige laag die de aangebrachte afbeelding beschermt tegen uitwissen.

Het is een methode die een zeer opvallend, elegant en hoogwaardig product oplevert dat zeker niet onopgemerkt zal blijven. De plastic laag biedt stevigheid, dikte en glans, waardoor een zeer esthetisch 3D-effect ontstaat.

Het wordt gebruikt in kleine producten zoals promotieveranderingen en gepersonaliseerde badges waarop de sticker wordt bevestigd met de zelfklevende hars.

Thermische instelling

Thermosetting is een thermische druktechniek waarbij een metalen mal wordt gebruikt met de vorm van het ontwerp dat in reliëf moet worden gedrukt. Het wordt door warmte en druk op het voorwerp gedrukt en creëert een afhankelijke vorm van het ontwerp.

Dit systeem wordt gebruikt in veranderlijke materialen zoals leer, stof, karton, hout en plastic enz. Deze techniek biedt zeer goede resultaten voor producten zoals gepersonaliseerde agenda's of promotieboekjes.

We raden deze techniek aan wanneer onze klanten producten zoals leren portemonnees kopen. In deze gevallen willen veel klanten dat hun logo aanwezig is, maar op een subtiele en elegante manier en om hun merk op een subtiele manier te positioneren. Dankzij de hoogwaardige afwerking kunnen de toepassingsmogelijkheden, duurzaamheid en wasbestendigheid van het product worden benadrukt.

Digitaal UV-printen

Digitaal UV-printen is een printmethode gebaseerd op het gebruik van speciale inkten die uitharden wanneer ze worden blootgesteld aan het ultraviolette licht dat door de printkoppen wordt geproduceerd. Zo hecht de inkt zich perfect aan het object en krijg je meteen een duurzame en droge afdruk. Het is een techniek waarmee je een breed scala aan kleuren kunt afdrukken. Aan de andere kant, als je op transparante objecten wilt printen, kan de printer geconfigureerd worden om witte inkt te gebruiken voor een zichtbaar resultaat. Dankzij de snelle droging en de lage inktabsorptie van het object zijn de afgedrukte afbeeldingen zeer scherp omdat de inkt op het buitenoppervlak van het product blijft zitten. Het is een kosteneffectieve afdrukmethode vanwege de lage productiekosten en snelle verwerkingstijden door de snelle droging. We zien het gebruikt worden op een verscheidenheid aan materialen, waaronder plastic en rubber, glas en acryl, hout of aluminium en andere metalen. Het is een unieke en innovatieve techniek die veel aandacht trekt vanwege het gebruik van duurzame inkten. Dit komt omdat deze inkten geen vluchtige chemicaliën afgeven. Ze produceren geen ozon en bevatten geen kwik of lood. Het resultaat is een afdruk op het object van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid die water- en krasbestendig is en geen kleur verliest.

Digitaal label

De Digitale Sticker wordt gemaakt met een afdrukplotter en op een zelfklevend artikel waarop het logo wordt afgedrukt. Je moet de computer eerst de snijlijn geven met behulp van een computerprogramma. De vorm moet eenvoudig en geometrisch zijn. Nadat de stickers zijn geprint en uitgesneden, kunnen ze op de gewenste positie op het product worden bevestigd.